↑ Terug naar Minecraft skins

Alles over Minecraft texture packs

Maak Minecraft nog leuker met een vette Minecraft texture pack! Op deze pagina vind je een overzicht van wat texture packs precies zijn, hoe je ze moet installeren plus een overzicht van een groot aantal download sites voor Minecraft texture packs. Oh, en ook vijftien van onze favoriete packs! Veel plezier!

Of navigeer direct naar onze nieuwe site: Minecraft Texture Pack.nl

Direct naar:

Wat is een Minecraft texture pack?

Een Minecraft texture pack (letterlijk: een textuur pakket) is een verzameling bestanden die wordt gebruikt om in Minecraft aanpassingen te doen aan texturen zoals blokken, items, objecten en mobs. Vrijwel altijd bestaat zo’n pakket uit een zip of rar bestand waarin verschillende afbeeldingen zijn verpakt samen met een tekstbestand ‘pack.txt’. Alle PC versies tot Minecraft 1.6.1 ondersteunen texture packs, hoewel bij sommige versies (Alpha 1.2.2 of nog eerder) enkele aanpassingen aan het minecraft.jar bestand nodig zijn om ze te laten werken.Versies voor 1.5.1 hadden een patch of mod nodig om ze te laten werken, zoals MCPatcher of OptiFine. Alle versies na 1.6.1 ondersteunen Minecraft texture packs volledig. Tegenwoordig worden texture packs ook wel resource packs genoemd. In de afbeelding hiernaast zie je wat er precies wordt bedoeld met een texture pack.

In het kort komt het erop neer dat je een Minecraft texture pack gebruikt om meer variatie in je spel aan te brengen, net zoals je doet met een custom skin. Texture packs vallen dan ook onder Minecraft skins.

minecraft texture pack

Standaard uiterlijk van Minecraft met Minecraft texture pack JoliCraft in het midden.

Overzicht van Minecraft Texture pack download sites

 

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van sites waar je terecht kunt om een leuke Minecraft texture pack te downloaden. Binnenkort gaat MinecraftFans.nl deze ook zelf aanbieden, samen met maps, skins en andere handige resources. Nog even geduld! 🙂 Tip: voeg deze pagina toe aan je favorieten, dan heb je altijd met 1 klik toegang tot de beste download sites voor texture/resource packs.

Voorlopig even genoeg download sites waar je een leuke Minecraft texture pack kan vinden! Er zijn er nog (veel) meer maar hier halen wij onze resource packs het meeste vandaan, keuze zat! Heb jij zelf een favoriete site en vind je dat die er bij moet staan? Laat het weten in de reacties. Terug naar boven

Hoe installeer je een Minecraft texture pack?

Je kan een texture pack gemakkelijk installeren in Minecraft. Doorloop de onderstaande stappen om je texture pack te installeren of bekijk de Video-uitleg:. Lees ook even de installatietips, altijd handig om te weten.

 1. Download een Minecraft texture pack van een site naar keuze (zie onderstaande lijst met een groot aantal download sites waar je terecht kan). De meeste texture packs zul je in formaat ZIP of RAR downloaden. Zolang er in dit bestand een pack.txt bestand staat zal Minecraft de map herkennen als texture pack. Als je je eigen packs maak kun je ze ‘inpakken’ in een ZIP of RAR als je dat nodig acht. Voor een uitleg van hoe je zelf een texture pack maakt, zie gamepedia.com (Engels).
 2. Start Minecraft. Als Minecraft al aan staat. Sla het spel dan op en sluit het spel of in elk geval je huidige game af. Je moet in elk geval in het hoofdmenu zijn om verder te kunnen gaan.
 3. Klik op de Texture Pack Folder knop. Als je die niet ziet, ga dan naar Options en doe het vanaf daar.
 4. Klik op de Open Texture Pack Folder knop. Je opent nu de folder waar Minecraft alle texture packs opslaat. Als er niks gebeurt zul je de folder handmatig moeten vinden. Kom je er niet uit, laat het ons weten via de reacties hieronder. Afhankelijk van je besturingssysteem staat de Minecraft texture pack folder op de volgende locaties:
  • Windows XP/Vista/7/8: %appdata%\.minecraft\texturepacks
  • GNU/Linux: ~/.minecraft/texturepacks (deze folder kan verborgen zijn in de hoofdfolder)
  • Mac OS X: ~/Library/Application Support/minecraft/texturepacks (deze folder kan verborgen zijn)
 5. Je hoeft Minecraft niet afgesloten te hebben om je texture pack in de geopende folder te zetten.
 6. Zet je texture pack in de geopende folder en na een paar seconden zal deze verschijnen in Minecraft. Selecteer hem en klik op Done. Je hebt het texture pack nu toegepast, laad nu je wereld en zie het verschil. Als het niet zichtbaar is, herstart Minecraft dan en probeer het opnieuw. Lukt het dan nog niet, laat het ons weten in de reacties. We verwachten dat een texture pack installeren geen grote problemen zal opleveren :p

Terug naar boven

VIDEO: Minecraft texture pack installeren.

 

Terug naar boven

Installatie tips

 • Minecraft texture packs passen soms maar enkele of slechts een paar texturen aan. Dus als je menu niet verandert is wil dat niet zeggen dat je pack niet werkt.
 • Je kan zoveel texture packs installeren als je wilt. Je kunt de lijst met texture packs bekijken vanuit Minecraft en vanaf daar een van de geĂŻnstalleerde packs installeren.
 • Het kan voorkomen dat Minecraft de momenteel gebruikte texture pack op slot zet waardoor je het bestand niet kan overschrijven, bijvoorbeeld als het pack aangepaste texturen bevat voor de gebruikersinterface bevat. In dat geval schakel je tijdelijk terug naar de standaardinstelling van Minecraft en schrijf je vervolgens het juiste bestand over.
 • Om een ingepakt bestand te gebruiken als texture pack (bijvoorbeeld een ZIP of RAR) moet dat bestand een tekstbestand genaamd Pack.txt bevatten. Zit dat bestand er niet in dan moet je de ZIP of RAR eerst uitpakken.
 • Als je een ZIP of RAR downloadt kan het zijn dat de texture pack nog verstopt zit in een andere map in dat bestand. In dat geval moet je de ZIP of RAR eerst uitpakken.
 • Een editor zoals MCPatcher of OptiFine is geschikt om een eigen texture pack te maken.
 • Je kunt op de PC en op de Xbox editie gebruik maken van Minecraft texture packs, maar niet in de Minecraft Pocket Edition.
 • Wil je zelf een Minecraft server pak maken, bekijk dan deze tutorial.

Met texture packs bedoelen we in feite resource packs, aangezien ze eigenlijk nu zo genoemd worden. Het blijft echter hetzelfde.
Terug naar boven

Bekijk ook de hulpsectie, maps, servers, cheats, crafting en nieuws. Of schrijf mee op deze site.

Share Button