Minecraft servers

Ga online op een van de duizenden online Minecraft servers

Hieronder vind je een overzicht van online sites die Minecraft servers aanbieden. Dit zijn voornamelijk verzamelsites, maar soms ook private servers van enthousiaste Minecraft fans (waaronder wij :-)). Tevens leggen we je hier uit hoe je zelf Minecraft servers kan maken (thuisnetwerken) en adviseren we je over Minecraft server hosting. Op zoek naar Nederlandse servers? Ook die vind je hier.

Wat zijn Minecraft servers?

We verwachten dat het weinig uitleg nodig heeft, maar voor de goede orde doen we het toch even. Minecraft servers zijn afgeschermde online omgevingen waar je verbinding mee kunt maken. Je kunt dan online spelen met andere spelers. In feite is een server een computer die Minecraft de multiplayer-mogelijkheiden geeft. De server kan gehost worden op je eigen computer, maar ook op speciaal daarvoor gehoste computers.

Wat is precies het verschil? Als je zelf een server host (dus vanaf je eigen computer een netwerk opzet) dan heb je zelf de regie in handen. Een nadeel kan zijn dat je moet portforwarden, waarvoor enige technische kennis is vereist. Mocht je daarmee problemen ondervinden, zie de hulpsectie of stuur ons een mailtje. Een ander nadeel is dat sommige firewalls opengezet moeten worden, waardoor je risico loopt gehackt te worden. Ten slotte kan je bij een trage computer een trage verbinding verwachten. Als je een server huurt dan is het proces een stuk gemakkelijker. Koop simpelweg ergens een pakket (vaak al vanaf €2,0 per maand) en je bent binnen vijf minuten online op je eigen server. Daarnaast heb je toegang tot extra functies zoals een controlepaneel. Een nadeel is dat je ervoor moet betalen, maar je krijgt er een hoop voor terug (zonder technische kennis snel online en geen/nauwelijks onderhoud. Op het Internet zijn er duizenden Minecraft servers te vinden. Het leuke aan online spelen is natuurlijk dat je interactie hebt met andere Minecraft fans. De beste verzamelsites voor Minecraft servers zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Kan ik ook zelf een server opzetten?

Jazeker! Je kunt zelf een thuisnetwerk aanleggen voor een klein aantal spelers, of je kunt een server huren die speciaal is ingericht op Minecraft.  Ook daarover vind je hieronder meer. Wil je zelf een thuisnetwerk aanleggen, lees dan de handleiding server maken. Wil je zelf een server huren, lees dan de pagina server hosting.

Waar vind ik een overzicht van Minecraft servers?Minecraft servers

Op deze site hebben we een overzicht gemaakt van de beste verzamelsites voor online Minecraft servers. Met de lijst die we je geven heb je voorlopig even niks anders meer nodig! Voor een overzicht van alle servers, zie de server lijst.  Wil je online spelen met landgenoten, bekijk dan Nederlandse servers. Ook op onze eigen server ben je van harte welkom, bekijk daarvoor de pagina Minecraftfans.nl server.

Je eigen server opgezet? Laat het ons weten!

Natuurlijk kun je ook zelf een server opzetten. (Uitleg voor hoe dat moet staat hierboven vermeld.) Als je dat doet, laat dan vooral op deze site een berichtje achter waar we jouw Minecraft servers kunnen vinden! We komen graag online of plaatsen een linkje naar je site. Voor nu, veel plezier op de online Minecraft servers, en wie weet ontmoeten we elkaar daar 🙂 Bekijk ook de hulpsectie, maps, skinscheats, crafting en nieuws. Of schrijf mee op deze site.

Share Button
nederlandse minecraft server

Een overzicht van Nederlandse minecraft servers

Maak vrienden voor het leven op een van de Nederlandse Minecraft servers Wat is er nu leuker dan Minecraft spelen met je medelandgenoten? Leer anderen kennen en bouw samen een dorp of ga op avontuur. Ga challenges met elkaar aan en host games met veel van je vrienden. Alles is mogelijk. Natuurlijk kun je online …

Bekijk pagina »

minecraft server hosting

Minecraft server hosting: baas zijn over je eigen server!

Minecraft server hosting betekent dat je zelf een eigen server gaat beheren, en die server afneemt bij een bedrijf dat al dan niet speciaal is ingericht op het verhuren van Minecraft servers. Let op: met Minecraft server hosting bedoelen we in dit artikel iets anders dan zelf een Minecraft server maken. Dit betekent namelijk dat je gebruik …

Bekijk pagina »

Op zoek naar een Minecraft server list?

Hier vind je een uitgebreide lijst van sites die een Minecraft server list aanbieden. Op deze pagina hebben we geprobeerd een uitgebreide lijst op te stellen van sites die een Minecraft server list aanbieden. Dit is dus geen Minecraft server list op zich zelf! Wij zijn wel bezig met het schrijven van een mooi server …

Bekijk pagina »

firefox

Speel mee op onze Survival server

Dit is onze survivalserver. Solliciteren kan via deze link. Open Minecraft en ga naar Multiplayer. Klik dan op ‘direct connect’ en voer het volgende adres in:  play.minecraftfans.nl We hopen je online te zien zodat we samen kunnen bouwen! Bekijk ook servers, skins, cheats, crafting en nieuws. Of schrijf mee op deze site.

Bekijk pagina »