«

»

Nov 22

Officiële Nederlandse Minecraft boeken – Review

Op kantoor kwam een pakje binnen met vier Minecraft boeken van de officiële verdeler van Nederlandstalige Minecraft boeken, JPPublishing. De boeken maken deel uit van een Nederlandstalige Minecraft handboekenserie. Eerder verschenen er al twee boeken, Minecraft Handboek voor beginners (ISBN10: 9030580704) en Minecraft Redstone handboek (ISBN10: 9030580607). Deze werden in november uitgebreid met Combat handboek (ISBN10: 9030580275) en Constructie handboek (ISBN10: 9030580372).

Het eerste wat ons opviel, was de uitstekende bouwkwaliteit van de boekjes. Stevige pagina’s en een prachtige hardcover met relief. De boekjes zijn uitstekend als cadeau naar kinderen en jongeren toe, tussen de tien en twintig jaar. Ook voor volwassen mensen zijn de boekjes een aanrader om nieuwe creatieve ideeën op te doen.

Even een extra kijk op de twee nieuwe boeken. Het Minecraft constructie handboek gaat dieper in hoe je stap voor stap huizen, bruggen en achtbanen bouwt. Daarnaast toont het boek enkele meesterwerken waarop je jouw op kan baseren, zoals een piratenschip.

In het tweede nieuwe boek, het Combat handboek, wordt de nadruk meer gelegd op PvP en overleven. Wapenuitrusting staat hier centraal. Experts nemen je ook mee in het verhaal om een echte krijger te worden in the nether. Praktische tips zoals het bouwen van een fort worden nader toegelicht.

Minecraft boek FullSizeRender (2)

 

Minecraft handboeken van Nick Farwell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De boekjes tellen rond de 80 pagina’s en gaan over de toonbank voor zo’n kleine tien euro. Wens je meer informatie, of zo’n boek aan te kopen (wat zeker een aanrader is), dan kan dit op de site van de uitgeverij, http://minecraft.jppublishing.nl/. Wens je maar één boekje te kopen, dan raden wij alvast het boekje “Minecraft Handboek voor beginners” aan voor mensen die nieuw zijn in de wereld van Minecraft. Voor gevorderde spelers, zouden we het “Constructie handboek” aanraden om mee te starten, om je creativiteit nog uit te breiden met praktische bouwtips. De boeken zijn in ieder geval een succes en te verkrijgen in boekhandels en speelzaken in Nederland en België. De eerste reeks zit al aan de derde druk. In totaal zien wij deze uitgeverij de kaap van 100 000 exemplaren te bereiken tegen het einde van de kerstperiode.

Share Button