«

»

Dec 17

Minecraft PS3 versie vanaf vandaag beschikbaar!

Mojang, het bedrijf achter Minecraft, heeft bekend gemaakt dat Minecraft vanaf 17 december ook beschikbaar is voor de PS3! Vanaf die dag is het spel te downloaden via de Playstation. Mojang maakt bekend dat de Minecraft PS3 versie gelijk zal zijn aan de Xbox 360-versie, die zeer succesvol is. Daarnaast is Mojang hard aan het werk om een PS4 en Vita-versie voor Minecraft te maken!

Minecraft is razend populair en nu vrijwel voor elk platform beschikbaar. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 30 miljoen exemplaren van de PC versie verkocht. Ook op gaming consoles blijkt Minecraft het zeer goed te doen: de Xbox 360 versie is al 10 miljoen keer Minecraft ps3gedownload via Xbox Live Arcade. Het spel is tevens op een zeer groot aantal platformen te spelen, waaronder iOS, Android, Windows en Xbox 360. Nu wilt Mojang dus ook Sony’s Playstation platform daaraan toevoegen. (Overigens moet ook voor de Xbox 1 nog een aparte versie uitgebracht worden.)

Als eerste wordt er nu Minecraft PS3 versie ontwikkeld: vanaf 18 december kun je de game downloaden via het Playstation Network. Mojang heeft al bekend gemaakt dat de Minecraft PS3 versie gelijk zal zijn aan de Xbox 360 versie.

Ook heeft Mojang laten weten dat er versies voor de PS4 en de Playstation Vita in ontwikkeling zijn. Releasedata zijn nog niet bekend gemaakt. Daarover zal Mojang begin volgend jaar meer details vrijgeven. Er is nog niet bekend of Remote Play en het uitwisselen van savegames in deze versies mogelijk zal zijn.

Hieronder zie je de officiële trailer van Minecraft PS3

Hieronder lees je het (vertaalde) persbericht van Mojang over Minecraft PS3

bron: blog.playstation.com
“Hé daar! Owen van Mojang hier. Ik heb opwindend nieuws dat je misschien wel interessant vindt. Het gaat over Minecraft, een spel dat tot nu toe meer dan 30 miljoen exemplaren heeft verkocht. Minecraft is een spel dat draait om het breken en plaatsen van blokken. Als eerst zul je waarschijnlijk simpele structuren bouwen die je beschermen tegen de nachtelijke monsters. Maar later zul je met vrienden samen werken om prachtige, creatieve dingen te bouwen.

Je kan ook voor avonturier spelen of de zon zien opkomen over een blokkerige oceaan. Het is mooi. Dappere spelers gaan de strijd aan met vreselijke dingen in The Nether, dat eerder eng dan mooi is. Je kan ook een land gemaakt van paddenstoelen bezoeken, als dat meer je ding is. minecraft ps 3 screenshot

De Minecraft PS3 editie is vanaf 17 december te downloaden in Noord Amerika. Aan een Minecraft PS4 en Minecraft PS: Vita wordt gewerkt, maar daar hebben we nog geen releasedata van.

De laatste maanden heb ik een aantal vragen gekregen over een Minecraft PS3 editie, dus laat ik die eerst ophelder voordat ik van het blog gegooid wordt…

minecraft playstation 3 inventory screenshot

Vraag: zal in de Minecraft PS3 versie hetzelfde mogelijk zijn als in andere versies van Minecraft?
De Minecraft PS3 editie komt met alles dat ook is inbegrepen in uitgaves voor andere consoles. Ze zijn in principe identiek en worden vanaf nu gezamenlijk verder ontwikkeld.

Vraag: Zullen in de Minecraft PS3 versie ook texture packs en skins beschikbaar zijn?
Downloadbare custom skins en texture packs worden vlak na de release beschikbaar gemaakt via Playstation Network.

Vraag: Zal er content specifiek voor PS3 zijn?
Playstation-specifieke content zou zeker cool zijn! Laten we het hopen.

Vraag: Zal de Minecraft PS3 versie een Remote Play optie hebben en werken met de PS4 of PS: Vita edities?
Sorry, dat weten we nog niet. We laten het je zo snel mogelijk weten.

Vraag: Komt Herobrine voor in de Minecraft PS3 editie?
Waarschijnlijk niet.

Dat is het voor nu! Groeten, Owen.”

Minecraft PS3 versie

 

Share Button