«

»

Jun 18

Minecraft EULA in opspraak

Een nieuwe regel van Minecraft, de EULA, stelt dat men geen geld meer mag verdienen aan Minecraft. Deze nieuwe regel is behoorlijk in opspraak geraakt. Hieronder vind je een post hiervan op Minecraftforum.nl

Wij delen in zekere mate de onderstaande mening. Server eigenaren ontvangen vaak donaties of maken gebruik van buycraft om hun server te onderhouden en te blijven innoveren op hun servers. Zij stellen daarmee hun spelers in staat bij te dragen aan de server. Natuurlijk vinden wij het ook niet juist dat server eigenaren buitensporig veel geld met hun server zouden verdienen. Het blijft echter altijd je eigen keuze of je geld overmaakt of niet. Wij van MinecraftFans raden aan dat je daar voorzichtig mee omgaat. Hoe dan ook, vinden wij niet dat Minecraft daarover iets te zeggen zou moeten hebben. Behalve dan dat zij wel terecht stelt dat elke Minecraft speler dezelfde ervaring in het spel zou moeten hebben.

Dit bericht is overgenomen van het MinecraftForum en niet geschreven door MinecraftFans.nl

“Sinds Mojang de EULA heeft gewijzigd is er een gespannen sfeer in de Minecraft server community, nu zijn wij als server beheerders ook verplicht de EULAs te accepteren voordat de server überhaupt aan kan.

De meest belangrijke regel is:
“Je bent niet toegestaan geld te verdienen met Minecraft.”
Dit slaat natuurlijk nergens in en vernietigt als ware de community.

Server eigenaren gaan waarschijnlijk hun servers stoppen omdat ze geen geld meer mogen verdienen, dus kunnen ze ook niet de rekeningen en de developers etc betalen. Minecraft artiesten, die parodies, tekeningen etc maken mogen het niet meer verkopen. Mojang moet dit veranderen, of het vernietigt Minecraft.

Bronnen
Minecraft 1.7.10 update forceert jou om de EULA te accepteren.
Grum (Mojangsta) zei het volgende.

Wat kun je hier tegen doen?
Help mee, en stop Mojang met het verpesten van de community.
Support en deel deze petitie!
https://www.change.org/en-GB/petitions/mojang-change-your-eula

 

Share Button