«

»

Dec 30

Je server promoten met een gratis website op MinecraftFans.nl

Onlangs heb ik voor deze website een aantal functionaliteiten toegevoegd om bezoekers meer te betrekken en te activeren. Het motto is immers: voor Fans, door Fans.

minecraft server promoten met gratis website

Op dit moment is het onder andere mogelijk om nieuwsreporter te worden, facebook moderator of server admin/bouwer voor verschillende servers. Daarnaast kan iedereen een eigen site binnen de hoofdsite aanmaken en deze site volledig zelf beheren en naar wens aanpassen. Bijvoorbeeld: minecraftfans.nl/jouwsite

Een aantal mensen heeft een eigen site aangemaakt, maar weinig doen ook daadwerkelijk wat met de site. Dat kan ik ze op zich niet kwalijk nemen. Als je niet bekend bent met WordPress en je vindt het niet razend interessant, dan is het lastig om een leuke site te bouwen. Aan de andere kant lijkt me dit een leuke manier om spelenderwijs kennis te maken met het bouwen van websites, terwijl je bijvoorbeeld over je avonturen in Minecraft blogt. Volledig gratis.

Ter zake, zoals ik zei was er nog niet veel met de sites gedaan, maar deze week maakte iemand met enige kennis van websites en met een flinke dosis enthousiasme van de gelegenheid gebruik om een eigen site in te richten op mijn website. Deze gebruikt hij om zijn server te promoten, sollicitanten te werven en een algemeen contactpunt te hebben waar mensen meer informatie kunnen vinden en contact kunnen opnemen. Een zeer cool idee, vond ik zelf! En het resultaat mag er ook wezen, check: www.minecraftfans.nl/walibicraft

Toevallig heb ik onlangs zelf deze functionaliteit getest en een zelfde soort idee opgezet, zie: (www.minecraftfans.nl/slagharencraft).

Dit zijn twee gave voorbeelden van hoe de gratis website binnen MinecraftFans.nl gebruikt kan worden om bijvoorbeeld je server te promoten. De site Slagharencraft heb ik zelf opgezet, en de server met andere fans (hierover volgt later nog meer). Walibicraft is een server van iemand anders, waarbij ik slechts beperkt heb geholpen met het opzetten van zijn site (geadviseerd over design en structuur van de website).

Dit bracht me op een idee!
Lijkt iemand het tof om een dergelijke site aan te maken voor bijvoorbeeld je server?  Dit is volledig gratis en je hebt zelf volledige controle over de website. Eventueel kan ik je hiermee helpen. We kunnen overleggen via Skype.

Voor wie is dit bedoeld?
Spelers die zelf een kleine server hosten en zelf geen website hebben, niet de middelen daarvoor hebben of zelf niet goed weten hoe ze een site moeten bouwen. Een template zoals de voorbeelden hierboven (walibicraft, slagharencraft) is beschikbaar voor je, maar je kan de site natuurlijk ook anders inrichten.

Wat bied ik je?
– Gratis webruimte om een bescheiden website op te zetten.
– Ik coach en begeleid je zo nodig bij het opzetten van je website.
– Heb je een toffe server, en weet je totaal niet hoe je een website moet opzetten, dan kan ik dit voor je doen, mits je de site daarna wel zelf gaat beheren nadat je is uitgelegd hoe dat moet.
– Een gratis SRV domein voor je server IP-adres. Bijvoorbeeld: jouwserver.minecraftfans.nl
– Je website zichtbaar en toegankelijk vanaf de hoofdwebsite, www.minecraftfans.nl, waardoor je waarschijnlijk direct al verkeer op je website (en server) gaat krijgen.

Wat verwacht ik van je als je hier gebruik van maakt?
– Dat je je netjes gedraagt en je de webruimte niet misbruikt.
– Dat je minimaal 1 keer per maand een blogbericht plaatst op je website.
– Dat je akkoord gaat dat de website ongeveer vormgegeven zal worden als in de voorbeelden hierboven, daarmee doel ik op de verwijzingen naar MinecraftFans.nl. Overleg over indeling van de website is zeker mogelijk.

Waarom doe ik dit?
Ik wil de bezoekers van mijn site activeren. Ik wil ze meer bieden dan een tekst waarop ze landen vanuit Google. Het lijkt me leuk als er een heel team rondom MinecraftFans kan ontstaan, van spelers die op de server aan het werk zijn, leuke posts op Facebook plaatsen, nieuwsberichten schrijven, bloggen over hun avonturen in Minecraft, tutorials schrijven, video’s maken, noem maar op! Intussen is er al een gezellig team van ongeveer vijftien mensen, maar dat is vooral op de server.

Kortom, MinecraftFans.nl moet een dynamische site worden en blijven. Zoveel mogelijk user-genereated, met veel toegevoegde waarde voor bezoekers en mogelijkheden om betrokken te raken bij de site. Natuurlijk heb ik daar zelf ook wat aan. Een dynamische site wordt gewaardeerd door Google.

Een gratis site registeren, en waarom
– Om een eigen site aan te maken ga je naar http://www.minecraftfans.nl/doe-mee/schrijver-worden/. Zodra je dat hebt gedaan kun je direct beginnen. Als je van plan bent hiervan gebruik te maken en een serieuze site op te zetten, voeg me dan toe op skype: “chris.minecraftfans”. Ik kan je dan helpen en begeleiden.
– In overleg maak ik een SRV domein voor je server IP-adres aan (jouwserver.minecraftfans.nl).
– Je wordt opgenomen in de menustructuur van de site en er wordt eventueel een nieuwsbericht over je geplaatst als je site klaar is.
– Je ontmoet direct een stuk of 10 tot 20 andere MinecraftFans, die allemaal bedreven zijn in het bouwen en waar je veel van kunt leren. Grote kans dat je een aantal vrienden maakt.
– Basishandleiding voor het opzetten van een simpele site is aanwezig (deze krijg je te zien zodra je een site hebt aangemaakt).
(HTML site, dus geen WordPress site, is mogelijk middels FTP upload. In overleg).

Ik ben benieuwd naar reacties!
Ben benieuwd wat men hiervan vindt, of het een leuke actie is ja of nee. Kritiek wordt van harte toegejuigd.

Dit bericht is ook geplaatst op MinecraftForum.nl

Share Button