«

»

Okt 20

Google hoopt kwantumcomputer-wetenschappers te werven via Minecraft

Dat Minecraft eindeloze mogelijkheden biedt, dat wisten we al. Maar dat ook Google dat nu inziet en hoopt via Minecraft toekomstige wetenschappers te werven en te kweken, dat is nieuw!

Google heeft een modpack voor Minecraft ontwikkeld waarmee de wetenschap kwantummechanica is te simuleren. Google vroeg zich onlangs het volgende af: waar komen toekomstige quantumcomputer-wetenschappers vandaan?! Hun beste gok: Minecraft! Google denkt dat de creativiteit van de Minecraftspelers een uitstekende bron is voor het werven van toekomstige kwantummechanica-wetenschappers.

Miljoenen kinderen besteden dagelijks een hoop uren aan Minecraft. En zij zijn niet alleen aan het graven en tegen monsters aan het vechten, maar ook gevechtslinies aan het bouwen, evenals spaceshuttles en programmeerbare computers. Dus Google dacht: hoe kunnen we deze slimme, creatieve kinderen enthousiast maken voor quantum mechanica?

Google sprak met Minecraft Edu en Caltech’s instituut voor Quantum Informatie en Materia, en kwamen met een leuk idee: een Minecraft modpack met de naam qCraft. Het laat Minecraft spelers experimenteren met quantum-gedragingen binnen de Minecraft wereld, met nieuwe blokken die quantum-entanglement laten zien, superpositie, en waarnemer-afhankelijkheid.

Natuurlijk is qCraft niet een perfecte wetenschappelijke simulatie, maar het is zeker een leuke manier om wegwijs te worden in de wereld van quantum-mechanica. Google weet zelf niet eens wat het potentieel is van de qCraft modpack, maar verheugt zich erop om te zien wat de Minecraft spelers allemaal kunnen ontdekken.

Je kunt qCraft downloaden als onderdeel van Tekkit, Hexxit of Feed The Beast Unleashed modpacks. Meer daarover lees je op www.qCraft.org

Zie hier een demonstratiefilmpje van qCraft!

Lees het originele artikel op Google.

Share Button