«

»

Jul 30

Over de nieuwe Minecraft EULA

Per 1 augustus zal Mojang elke server verplichten akkoord te gaan met de ‘EULA’, maar wat is dat? Hieronder vind je de vertaling van de gepubliceerde blog artikelen van Mojang zelf.

Je mag spelers laten betalen om in je server te spelen
Het bedrag moet hetzelfde zijn voor alle spelers. Je mag niet je spelers scheiden in betaalde en niet betaalde groepen. Ook mag je spelers niet laten betalen voor gameplay elementen.

Je mag donaties ontvangen
Je mag donaties ontvangen van andere spelers. Je kunt ze bedanken, maar geen speciale behandeling geven door ze extra gameplay elementen te geven, zoals aparte werelden en kits.

Je mag de mogelijkheid geven tot in-game adverteren
Je mag advertenties in je Minecraft werelden stoppen om te helpen met de kosten. Mits het redelijk is, zijn advertenties en sponsoring goede manieren om de kosten te dekken.

Je mag in-game items verkopen, mits ze de gameplay niet beïnvloeden
Het maakt Mojang niet uit als je in-game items verkoopt, maar ze mogen alleen cosmetisch zijn. Huisdieren, hoeden en particle effecten zijn oke, maar zwaarden, onzichtbaarheids potions en mensetende varkens (haha, grappig Mojang) mogen niet. Mojang wilt dat alle spelers dezelfde gameplay mogelijkheden krijgen, het maakt niet uit of ze betalen of niet.

Er is een uitzondering op de regels – capes! Mojang heeft veel plezier gehad in het maken van capes voor extra-speciale leden voor de community en Minecon bezoekers. Ze willen het ook zo exclusief houden als mogelijk, daarom, geen capes, ook niet als je ze gratis weggeeft.

Je mag niet real-world geld inruilen voor in-game geld
Het maakt Mojang niet uit dat er in-game geld is dat verdiend wordt door het spelen in de server, maar je mag niet de mogelijkheid geven om real-world geld in te wisselen voor in-game geld.

Geef je leden genoeg informatie
Als je besluit geld te gaan verdienen met je server, moet je duidelijk aangeven dat de aankoop niet in verband staat met Mojang. Geef duidelijk aan waar je geld heen gaat, en voorzie de leden van contact details en een aankoopgeschiedenis. Je moet ook de wet checken op het verkopen van digitale items in jouw regio.

Bron: Mojang.com – Vertaling: Minecraftforum.nl

Share Button