«

»

Sep 18

Je eerst nacht in Minecraft overleven!

Het eerst wat je moet weten als je Minecraft gaat spelen is dat je, wanneer je dood gaat, alles wat je op dat moment bij je draagt verliest (je Inventory). Dit blijft ongeveer 3 tot 5 minuten liggen op de plek waar je dood bent gegaan. Jij spawnt vervolgens waar je de eerste keer in die wereld spawnde. Let er dus op dat je niet meteen de roekeloze avonturier gaat uithangen en met al je spullen op pad gehad zonder een spoor achter te laten zodat je de weg terug kan vinden.  Als het je lukt snel op de plaats waar je dood bent gegaan terug te komen, dan kun je je spullen weer oppakken. Maar ze blijven er dus maar kort liggen.

Als je de eerste keer in een wereld spawnt dan start je met niets. Het eerste wat je dus zal willen doen is een boom zoeken. Zodra je die heb gevonden begin je er tegen aan te slaan (ja, serieus) totdat er een blokje hout vanaf valt. Ga hiermee door tot je ongeveer tien tot vijftien blokken hout verzameld hebt, zodat je gereedschap kan maken.1e nacht

Gereedschappen en grondstoffen maken

Wat je nu wilt doen is het maken van een crafting table, een werktafel. Zoek een goede plek (waar je mogelijk ook een huis wilt bouwen) en zet je crafting table neer (hier vind je alle crafting recepten). Iets wat je nodig zal hebben in je 1e nacht is (hoewel het ook zonder kan) is steenkool. Met steenkool en hout kan je fakkels maken, die je kan gebruiken om je huis te verlichten en, nog belangrijker, om te voorkomen dat vijanden (mobs en creepers) op onverlichte plekken spawnen.

Om kool te maken heb je een oven nodig. Daarvoor zal je negen stuks cobblestone voor moeten verzamelen met een houten pikhouweel (dat je gemaakt hebt van het verzamelde hout. Het beste is om er gelijk wat meer te verzamelen zodat je meteen betere gereedschappen kan maken.

Niet genoeg tijd? Zorg dat je in elkaar geval een huisje of schuilkelder hebt

Mogelijk heb je voor bovenstaande niet genoeg tijd. Het beste is namelijk om voordat het begint te schemeren al (een deel van) je huis gebouwd te hebben. Als je weinig tijd hebt, verzamel dan alleen wat hout en maak wat gereedschappen (schep, pikhouweel en bijl). Graaf jezelf dan in tegen een berg om jezelf te beschermen tegen de monsters en plaats wat fakkels. (Steenkool kun je ook maken van hout, zie recepten hierboven.) Wacht dan tot de nacht voorbij gaat. Zodra het weer licht is word je gegroet door de zonsopgang die monsters en zombies die er nog lopen doet verbranden.

Gelukt!

Top! Je hebt je 1e Minecraft nacht overleefd :-). Nu kun je beginnen met het bouwen van complexere structuren, eindeloos verkennen, de oceaan afvaren, de diepste grotten en the Nether verkennen en zo’n beetje alles wat je maar kan bedenken!

Video uitleg

Als je meer hulp nodig hebt of een visuele uitleg wilt, genoeg mensen hebben video’s over dit onderwerp gemaakt. Bekijk hieronder bijvoorbeeld een instructievideo voor hoe je de 1e Minecraft nacht moet overleven.

http://www.minecraftfans.nl/blog/2013/11/26/android-beta-testing-voor-minecraft-pocket-edition/

Share Button