Minecraft survival maps: hoe lang kun jij overleven?

De naam zegt het al: Minecraft survival maps zijn maps waarin je moet zien te overleven. Dit soort maps zijn er in vele soorten en maten, en op het Internet zijn er werkelijk duizenden van te vinden. Vaak worden dit soort  maps gemaakt  door getalenteerde Minecraft map makers die er van genieten om het jou als speler zo lastig mogelijk te worden. (Soms zijn er wel een paar regels die je moet volgen, daarover lees je verderop meer.)

Minecraft survival maps

Op deze pagina staat een overzicht van de beste sites om Minecraft survival maps te downloaden én die van jezelf toe te voegen. Helaas is het voor ons onbegonnen werk om alle survival maps op deze site ter download aan te bieden. Als simpele fansite verwijzen wij je daarom door naar de sites met de beste en meeste Minecraft survival maps.

Als jij zelf een mooie survival map hebt gemaakt, post hem dan ook vooral in het reactieformulier hieronder! Wij proberen hem graag :-).  Of post hem ons forum. De beste maps worden een week (of langer) gehost op onze server. Ook Minecraft survival maps die nog niet in onze lijst van staan maar waarvan jij vindt dat die er bij moet staan, zien we graag in het reactieformulier verschijnen!

(Er zijn een aantal Minecraft survival maps online te vinden die je écht moet proberen. Voor een selectie van onze 10 favoriete survival maps, voorzien van Youtube video’s (of afbeelding) en downloadlink,  bekijk de lijst onderaan dit artikel!)

Zie ook: Minecraft map installeren.)

Let op: jij bent altijd zelf verantwoordelijk van wat je van het Internet downloadt.

Overzicht van download sites voor Minecraft survival maps

Dat zijn voorlopig genoeg Minecraft survival maps om in zien te overleven! Maar het bovenstaande overzicht van sites is nog niet alles wat we voor je hebben! Hier onderaan hebben we ook een selectie gemaakt van de 10 beste Minecraft survival maps, inclusief een voorbeeld video en een downloadlink.

10 van de beste Minecraft survival maps: deze moet je proberen!

Van de duizenden Minecraft survival maps die er online zijn te vinden hebben wij een selecte gemaakt van 10 van de beste (volgens ons dan). Er zitten een paar lastige bij, dus wees je bent gewaarschuwd! De meeste maps hebben een bepaalde set met regels en een lijst met uitdagingen, dus zorg ervoor dat je die leest. Die zijn te vinden via de downloadlinks die we hieronder geven OF in de map zelf (met bordjes aangegeven).

SkyBlock

SkyBlock is een van de populairste Minecraft survival maps die ooit is gemaakt. Het concept achter de map is heel simpel: je spawnt op een zwevend eiland en moet zien te overleven met de weinige materialen die je worden gegeven. Daarnaast is er ook een lijst met uitdagingen. Pas op: dit is niet een map voor gevorderden! Het is het leukst om niet op youtube te kijken naar hoe de map gespeeld moet worden. Er zelf achter komen is, hoewel soms frustrerend, het leukst!

Download

minecraft survival maps: skyblock

Ant Farm

In deze map bevind je je op een grote en gevaarlijke Ant Farm (mierenboerderij) die vol zit met uitdagingen, objecten en prestaties. Volgens de maker van deze survival map zitten er ook een aantal mob spawners in verborgen. (Ik ben ze nog niet tegengekomen.)

Download

Ocean

Zoals de naam al doet voorstellen… Je wordt wakker op een eiland met een fakkel in je hand. Je uitdagingen zijn om een huis te bouwen, een graanveld, lichthuis, bos, kleine spoorweg en een meer met waterval. Je moet ook diamanten gereedschappen verzamelen en een val voor monsters maken. Voordat je begint, de regels zijn als volgt: Je mag geen objecten aanpassen of mods gebruiken. Je moet op level ‘hard’ spelen en niet afreizen naar The Nether. En als je dood gaat moet je opnieuw beginnen. Als je deze regels volgt is dit echt een van de leukste Minecraft survival maps om te spelen.
Download

Het Eiland

Deze map is gemaakt door Ashien en is met recht een van de leukste Minecraft survival maps op het wereldwijde web. In dit scenario moet je een huis van 2 verdiepingen bouwen met een minimum van 26 ruiten.Je moet ook een automatische cactus maken, evenals een graanveld, ondergrondse bossen, spoornetwerk, cobblestone generator, 10 boekenkasten en een automatische dierenval. Je mag deze survival map op niveau ‘normaal’ spelen. Je mag trouwens onder geen beding het eiland verlaten. Download hieronder deze Minecraft survival map.
Download

Geheimen van Zombie Eiland

In deze survival map ben je met je vliegtuig neergestort op een tropisch eiland. Om te overleven moet je op zoek naar naar eten en schatten en ben je afhankelijk van activiteiten als vissen en jagen. Ook zijn er veel unieke grotten te vinden waar je je flink kunt uitleven op grote parcours en vechtelementen. Enkele regels waaraan je je moet houden zijn dat je geen blokken mag breken uit de grotten en dat je op niveau ‘normaal’ speelt. Je mag echter wel blokken verzamelen van andere structuren, zoals je gecrashte vliegtuig.
Download

Scatter

In onze mening een van de allerleukste (en allermoeilijkste) Minecraft survival maps! Je doelen in deze map zijn het maken van oneindig water en het groeien van verschillende soorten bomen. Je moet ook een meloenboerderij, graanveld en pompoenboerderij maken, evenals een monsterboerderij die minstens 25 blokken van je bed geplaatst moet zijn. Daarnaast moet je een cobblestone generator maken en een open haard gemaakt van bakstenen. Terwijl je dit doet kun je 25 cactussen en 5 vissen verzamelen. Wat je niet mag doen is opnieuw spawnen of dood gaan om bepaalde voordelen te behalen. Deze survival map moet je spelen op niveau ‘makkelijk’ of hoger. Let op: dit is met recht een van de moeilijkste Minecraft survival maps. Het is vooral frustrerend wanneer je weer eens in het oneindige valt, terwijl je net je best had gedaan wat moois op te bouwen. Een map voor doorzetters is dit dus!
Download

Minecraft survival maps, scatter

Survival in the Sky

In deze map is het voornamelijk de bedoeling om alle prestaties te behalen en alle uitdagingen te voltooien. Er bevinden zich enkele ‘ores’ in het spel en ook een aantal geheime schatten. Enkele van de uitdagingen die je moet behalen zijn het maken van 32 pompoenen, 32 meloen blokken, 40 glazen blokken, 64 bakstenen, een hengel, een bed, een gouden appel, een monsterval en een huis met twee verdiepingen van steen, boom of baksteen. Daarnaast moet je ook nog 15 glowstones zien te maken / delven, evenals 22 obsidian, 64 Nether wart en 64 stuks graan. Oh ja, er is ook nog een geheime tombe die je moet vinden! Een van de leukere Minecraft survival maps met uren spelplezier en onverwachte ontdekkingen.
Download

Mushroom Island

In deze map heb je een aantal interessante uitdagingen om te voltooien. Enkele daarvan zijn het maken van een ondergrondse boom en suikerboerderijen, evenals het maken van een fort op de paddestoelen (dus een kleine nederzetting op elke paddenstoel, die met elkaar in verbinding staan en samen een fort vormen). Je moet ook op zoek naar de Lost Miners schat en je moet het gehele eiland met gras bedekken (kan je mooi doen terwijl je op zoek bent naar de schat ;-).) Ook moet je naar the Nether afreizen, 10 ruwe diamanten vinden en op zoek gaan naar TNT (dynamiet). Er zijn enkel strikte regels. Je mag niet het eiland verlaten, objecten spawnen of mods gebruiken. Dit is een van de Minecraft survival maps die alleen op niveau ‘normaal’ gespeeld mag worden.
Download

Minecraft survival maps :mushroom island

Stoneloss World

Een van de lastigste Minecraft survival maps, mits je je aan de regels houdt. Minecraft gaat om dingen bouwen en grondstoffen delven. Probeer nu maar eens een map zonder enige vorm van steen! In deze survival map moet je andere manieren vinden om te kunnen overleven. De map is 480×480 blokken groot, heeft de vorm van een cirkel en is onderverdeeld in vier verschillende soorten landschappen. Elk van deze landschappen verbergt verschillende items in verzamelkisten. Enkele van de uitdagingen die je moet doen zijn het maken van een huis, gereedschappen en wapens maken, een cobblestone generator maken (je zal wel moeten zonder steen in het landschap!), een volledige set van diamanten bescherming maken, en nog een hele hoop meer! Ook dit is een van de Minecraft survival maps die alleen op niveau ‘normaal’ gespeeld mag worden.
Download

Nether Survival

Deze hoort ook absoluut thuis in onze rijtje van favoriete Minecraft survival maps! In deze map begin je in the Nether en moet je een weg terug zien te vinden naar de normale wereld door alles te gebruiken wat je maar in the Nether kan vinden. Je doel is om te overleven, naar de andere wereld te gaan en daar de uitdagingen te voltooien. Er zijn verschillende chests te vinden in de Nether met behoorlijke nuttige objecten erin. De uitdagingen zijn te vinden in de map zelf.
Download

Staat de map waar je naar op zoek bent er niet bij en heb je hem niet kunnen vinden op een van de sites hierboven? Laat het ons weten en wij zoeken het voor je! Bekijk ook onze andere pagina’s voor adventure maps, maps dowloads, puzzle maps, forum maps, of voor de Minecraft map editor zodat je zelf mappen kunt maken!

Heb je een vette map gezien die hier niet bij staat maar er wel bij zou moeten staan volgens jou? Post hem in het reactieformulier hieronder en wij zetten hem erbij!

Voor nu, veel plezier met deze collectie van Minecraft survival maps.

Bekijk ook de hulpsectie, skins, servers, cheats, crafting en nieuws. Of schrijf mee op deze site.

Share Button