Ga de uitdaging aan met Minecraft adventure maps

Minecraft adventure maps

Herobrine’s Mansion: een van de meest bekende Minecraft adventure maps

Minecraft adventure maps zijn op zichzelf staande Minecraft ervaringen waarbij het vaak minder gaat om het bouwen, maar meer om het verkennen en heel vaak ook vechten. Adventure maps zitten vaak vol vallen, puzzles en allerlei andere geheimen. Je kunt ze met veel plezier alleen spelen, maar er zijn meer dan zat Minecraft adventure maps die speciaal zijn ontworpen voor meerdere spelers. Het mooie is dat er werkelijk duizenden adventure maps te vinden zijn, die door anderen zijn gemaakt. En veel daarvan zijn erg goed.

Minecraft adventure maps

Op deze pagina zetten we een aantal van de beste Minecraft adventure maps voor je op een rijtje. Het is helaas voor ons niet te doen om alle maps op deze site aan te bieden. Wij verwijzen als simpele fansite daarom slechts door naar sites met adventure maps waarvan wij denken dat je daar wat aan hebt.

Als je zelf ergens een vette Minecraft adventure map hebt gezien, laat het ons dan weten via het reactieformulier. Wij zetten je map er dan bij. Ook als je zelf een adventure map voor Minecraft hebt gemaakt dan zijn wij die graag verschijnen in de reacties hieronder :-).

Onderaan deze pagina vind je ook onze collectie van de tien vetste Minecraft adventure maps, met bijbehorende Youtube video en een link om ze te downloaden zodat je ze vandaag nog te spelen 🙂 Zie ook: 3 manieren om zelf een Minecraft adventure map te maken en Minecraft map installeren.) Let op: Houd er rekening mee dat downloaden even kan duren, en dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor wat je van het Internet downloadt.

Overzicht van sites met Minecraft adventure maps

Zo, als het goed is heb je voorlopig even genoeg. Maar de bovenstaande lijst met download sites voor Minecraft adventure maps is nog niet alles. Wij hebben ook nog een collectie gemaakt van 10 van de leukste adventure maps, die je echt moet spelen! Alvast veel plezier!

Collectie van tien van de allerbeste Minecraft Adventure maps

Van alle duizenden adventure maps op het Internet hebben we een selectie gemaakt van tien hele goede. Dit zijn maps die je echt moet proberen! Houd er rekening mee bijna allemaal maps een bepaalde set regels of instructies hebben die je moet volgen om ervoor te zorgen dat de map goed werkt. Denk hierbij aan het instellen van een bepaalde moeilijkheidsgraad, of ervoor zorgen dat je aan het begin geen blokken kapot maakt. Elke map heeft zijn eigen regels, en de makers ervan laten je voordat je begint duidelijk weten wat je wel of niet moet doen.

Herobrine’s Mansion

Deze moet er simpelweg bij staan. Herobrine’s Mansion is het werk van Hypixel, een zeer gespecteerde groep van mapbouwers. Deze map zit vol met dingen om te vinden, waaronder aangepaste vijanden, een half dozijn bazen, speciale objecten en unieke drankjes. Het is alom bekend als een van de allerbeste Minecraft adventure maps die er bestaat, en als je slechts Ă©Ă©n map van deze collectie gaat spelen, zorg dan dat je deze speelt. Hoewel het gemaakt is om te spelen met vrienden, kun je het ook prima alleen spelen.
Download voor Minecraft 1.6Download voor Minecraft 1.4

Assasin’s Creep

Als je graag fit wilt worden, dan gaat je dat waarschijnlijk niet lukken zittend achter je computer. Als je net doen alsof je al fit bent, dan is het parcours actie van Assasin’s Creep net wat voor jou. Download

The Tourist

Deze adventure map heeft niet alleen een van de meeste indrukwekkende gebouwen, maar biedt ook minigames en heeft een eigen soundtrack. The Tourist is een van de langere adventure maps en duurt ongeveer vier uur om te voltooien. Hoewel dit natuurlijk per speler kan verschillen, aangezien sommigen zich eerst een flinke tijd zullen vergapen aan de gigantische gebouwen in deze map. Een van de leukere Minecraft adventure maps!
Download

Kingdoms of the Sky

Het fantasie avontuur dat Kingdoms of the Sky heet voegt een interessante beleving toe: sprekend commentaar en uitleg. De speler wordt op een bepaalde aantal punten in het spel voorzien van een aantal links waar hij audio-opnamen kan luisteren die meer aanwijzingen geven. Dit voegt een leuke extra ervaring toe.
Download voor Minecraft 1.6
Download voor Minecraft 1.5.2
Download voor Minecraft 1.5.1

Deep Space Turtle Chase

Een knap staaltje werk. Deze sci-fi map kostte de makers maar liefst drie maanden om te maken, en heeft Minecraft omgetoverd in iets totaal anders. Deep Space Turle Chase gaat om de zoektocht naar de gezochte crimineel Dr. Earl S. Testudine, die zich ergens heeft verstopt bij een mijn achter Tarsus 3. Hem grijpen zal scherpzinnigheid en vereisen. Omdat deze map praktisch een totale conversie van Minecraft is, doe je er goed aan om eerst een back-up te maken van je orginele kopie voordat je de installatie-instructies volgt. Download

Wrath of the Fallen

Weer een werk van het uitstekende Hypixel. Deze hack-en-slash adventure map zit wederom vol met prachtige structuren, aangepaste wapens, drankjes en objecten, evenals gevechten met bazen, uitdagingen, geheime gebieden en paaseieren. Het wordt aangeraden om met twee spelers te spelen, maar solo kom je er misschien ook wel doorheen als je even op je tanden bijt. Download voor Minecraft 1.4.5 Spelen via de Hypixel server

The Forgotten Temple

Dit is een klassieke onder de Minecraft adventure maps, aangezien het een van de eerste is die ooit werd gemaakt. Ondanks het feit dat het een relatief korte map is, blijft hij populair. The Forgotten temple inspireerde andere mapmakers met zijn puzzels, geheimen en uitdagingen, en aan het einde van de map geeft het je zelfs een score om je te laten weten hoe goed je het hebt gedaan. Een van de mooiste Minecraft adventure maps!
Download

Minecraft’s Edge

Deze map werd gemaakt door hetzelfde team dat later Assassin’s Creep zou maken. Dit is weer een adventure map die er vooral om gaat je in vliegende cadeau_2vaart over de daken en de straatjes van de stad te bewegen. Het is niet makkelijk, en je kunt ervan uitgaan dat het misgaat als je niet voorzichtig doet. Denk eraan dat als je wel halverwege het spel dood gaat, je weer van voren af aan moet beginnen. Download

Star Wars

Wil je een lightsabre van diamant? Natuurlijk wil je dat. Deze Minecraft adventure map werd tevens gemaakt door Hypixel, voor gebruik in de Mine Wars texture pack. In dit epische avontuur vol met stormtroopers en Star Destroyers moet je je een weg zien te vechen voor besneeuwde gebieden waarna je de ruimte in gaat. Het heeft heel veel features van het echte Star Wars, waaronder blaster rifles, Jedi Knights, AT-AT’s en zo’n beetje alles wat je maar wilt. Spelen via de Hypixel server

Curse of the Pumpkin Prince

Niemand heeft in weken de Pumpkin Prince gezien en het land is in oproer. Raad eens wiens taak het is om hem te vinden en te ontdekken wat er aan de hand is. Precies, het is jouw taak en, als ze er klaar voor zijn, een of twee van je vrienden. The Curse is een map van twee dorpen, hordes monsters en gevaarlijke verrassingen, waaronder een hele mooie val waarbij de muren op je af komen. Laat je niet beetnemen door wat hieronder op een standaard trailer lijkt, deze map heeft nog meer addertjes onder het gras. Download

Ben je op zoek naar een ander soort map? Laat het ons weten en wij zoeken het voor je! Ook kun je op de volgende pagina’s terecht voor bijvoorbeeld survival maps, maps dowloads, of voor de Minecraft map editor zodat je zelf mappen kunt maken! Voor nu, veel plezier met de Minecraft adventure maps. Bekijk ook de hulpsectie, skins, servers, cheats, crafting en nieuws. Of schrijf mee op deze site.

Share Button