Custom Minecraft Maps: speel maps van andere bouwers of upload je eigen Maps

Maak Minecraft nog leuker met custom maps!

Op deze pagina vind je een overzicht van sites die Minecraft maps aanbieden. We richten ons op deze site vooral op custom saved game worlds, gemaakt door getalenteerde minecraft fans. We laten je hier zien hoe je de minecraft maps van anderen kunt downloaden, inclusief adventure maps en survival maps. Ook wordt uitgelegd hoe en waar je je eigen maps kunt uploaden.   Of je nu je eigen minecraft server host waar je met je vrienden op speelt, of het spel in singleplayer wilt spelen, er zijn via minecraftfans.nl genoeg verschillende minecraft worlds te vinden!

Wat zijn Minecraft maps?

Minecraft maps zijn apart gemaakte werelden die binnen het minecraft spel opgeslagen zijn. Ze kunnen van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een rollenspel-avontuur waarbij je in een geweldig verhaal terecht komt, een uitdagende puzzel map die je probleemoplossende vermogen flink op de proef stelt, of een geheel werkend pretpark. In tegenstelling tot Minecraft seeds, zijn custom maps aangepast opgeslagen om een betere spelervaring te bieden aan de speler. Met Minecraft maps zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. De enige grens is je eigen fantasie. Iedereen kan zijn eigen wereld maken in Minecraft, probeer het zelf en deel jouw minecraft world met iedereen!

Hoe installeer je Minecraft maps?

Het installeren van een map lijkt op het eerste gezicht misschien wat moeilijk, maar eigenlijk is het een heel simpel proces. We hebben een korte handleiding geschreven om je te helpen bij het installeren van je maps. Deze handleiding is voornamelijk gericht op gebruikers van Windows 7, maar voor de meeste besturingssystemen geldt hetzelfde proces, alleen zal het pad naar de folders iets verschillen.

Overzicht van Minecraft mapsMinecraft maps

We hebben zoveel mogelijk sites die Minecraft maps aanbieden voor je op een rijtje gezet. Zie daarvoor de pagina maps downloads. Bij sommigen van deze sites kun je ook je eigen maps uploaden. Helaas is het voor ons bijna niet te doen om alle maps ook op onze site aan te bieden, daarom verwijzen we je door.

Wil je onze collectie van maps zien die we wél de moeite waard vonden om op de site aan te bieden? Kijk dan eens bij adventure maps, survival maps, forum maps en puzzle maps. Je kunt ook gebruik maken van een online map editor en je eigen map maken of aanpassen. Of bezoek eens deze site voor direct een uitgebreid overzicht van Minecraft maps.

Je eigen maps uploaden

Mocht je zelf ooit Minecraft maps willen uploaden naar het wereldwijde net, bekijk dan deze pagina. Wat is er nu leuker dan dat je een eigen map maakt en uploadt zodat iedereen hem kan spelen?!

Veel plezier met maken van je eigen Minecraft maps en met het spelen van die van anderen! Je kunt je ook inschrijven voor de Minecraft nieuwsbrief, dan laten we het je weten wanneer er nieuwe minecraft maps worden geupload. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

Bekijk ook de hulpsectie, skins, servers, cheats, crafting en nieuws. Of schrijf mee op deze site.

Share Button
minecraft map installeren, skyblock

De beste Minecraft maps download sites vind je hier!

Op deze pagina vind je een overzicht van de beste Minecraft maps download sites Als je op deze pagina bent gekomen dan ben je natuurlijk op zoek naar Minecraft maps downloads. Je wil bijvoorbeeld custom maps uploaden naar Minecraft (om in Single player te spelen), of je wil een vette nieuwe map in je Minecraft server uploaden …

Bekijk pagina »

Minecraft adventure maps

Ga de uitdaging aan met Minecraft adventure maps

Minecraft adventure maps zijn op zichzelf staande Minecraft ervaringen waarbij het vaak minder gaat om het bouwen, maar meer om het verkennen en heel vaak ook vechten. Adventure maps zitten vaak vol vallen, puzzles en allerlei andere geheimen. Je kunt ze met veel plezier alleen spelen, maar er zijn meer dan zat Minecraft adventure maps …

Bekijk pagina »

minecraft map editor

Minecraft is nog leuker met een Minecraft map editor

Bouw je eigen maps of verander bestaande mappen met de Minecraft map editor Met een Minecraft map editor kun je zelf je eigen mappen maken of bestaande mappen gemakkelijk aanpassen. Natuurlijk kan dit ook in Minecraft zelf, maar dan kost het gigantisch veel meer tijd. Het is veel makkelijker om, als je bijvoorbeeld een server …

Bekijk pagina »

Minecraft survival maps, scatter

Minecraft survival maps: hoe lang kun jij overleven?

De naam zegt het al: Minecraft survival maps zijn maps waarin je moet zien te overleven. Dit soort maps zijn er in vele soorten en maten, en op het Internet zijn er werkelijk duizenden van te vinden. Vaak worden dit soort  maps gemaakt  door getalenteerde Minecraft map makers die er van genieten om het jou …

Bekijk pagina »