We hebben het voor jou zo makkelijk mogelijk gemaakt om gratis een eigen website op te zetten. Zo gebruiksvriendelijk en uitgebreid vind je het nergens!

Hier kun je tips en uitleg vinden voor het maken van je eerste website op MinecraftFans.nl. Je kan ons echter ook een mailtje sturen zodat we een kant-en-klare website voor je kunnen installeren. Dan ben je nog geen vijf minuten bezig!

Dit is een voorbeeld van hoe een eigen website binnen MinecraftFans.nl eruit kan zien. Natuurlijk is deze voorbeeld-website nog een beetje kaal, maar je kunt het design volledig zelf aanpassen zodat je je eigen blog leuk kunt aankleden!

Om een eigen Fan blog / website aan te maken kun je je hier aanmelden.

Websites maken is simpel met onze website bouwer.

Maak een eigen website

Zodra je je hebt geregistreerd en je de inschrijvingsmail hebt bevestigd krijg je inloggegevens toegestuurd waarmee je kan inloggen en jouw site kan beheren.  Hieronder volgen enkele tips en wat uitleg voor het opstarten van je eigen Fan blog.

Gratis

Een eigen website maken op MinecraftFans.nl is volledig gratis. Je zal nooit een cent hoeven betalen. Plus, alle content die je maakt blijft jouw eigendom. Lees de regels en voorwaarden.

Volledige controle

Anders dan een blog op bijvoorbeeld webnodes of enjin biedt MinecraftFans je een volledig te beheren eigen website installatie binnen de hoofdwebsite. Met eindeloos veel mogelijkheden.

Forum & Support

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen via mail, forum, skype of Facebook. Je krijgt snel een antwoord op je vragen en indien nodig begeleiden we je bij het opzetten van je website.

Voordelen

Gratis SRV subdomein als server IP-adres, gratis website en webhosting, direct verkeer, formulieren om bouwers te werven en nog veel meer!
Je kunt zelf een kant-en-klare website zoals deze krijgen.

Dit is een voorbeeld website

Zo’n website kan ook van jou zijn. Volledig gratis en met ondersteuning!

Ik wil ook een eigen website!

Heb jij al een website aangemaakt? Bekijk dan de onderstaande video.

Hieronder vind je een overzicht van tips om je eigen website in te richten en te beheren. Maar eerst een video over het werken met de Divi Builder

Geavanceerde website bouwer

Met de Divi builder ben je er zeker van dat je prachtige en professionele websites op zal zetten. Ook deze voorbeeld website is met Divi builder gemaakt, in slechts een uur tijd inclusief het schrijven van de teksten!

Bekijk de video hier links en je hebt binnen een mum van tijd een mooie site die je kan gebruiken om je server, projecten, andere website of iets anders te promoten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hier vind je de gebruikershandleiding van het Divi thema.

Kom je ergens niet uit? Wil je gewoon eens lezen hoe dat precies gaat, zo'n website opzetten?

Als je meer informatie wilt, lees dan de onderstaande stappen. Deze hebben we voor jou geschreven zodat het nog simpeler wordt om een website te maken. Kom je ergens niet uit, stuur dan gerust een e-mail. Onder het 10-stappenplan vind je ook nog meer informatie over instellingen van de website, en waar je die kan vinden.

Je website registreren De eerste stap is het registeren van de website via deze pagina. Je krijgt een gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd waarmee je kan inloggen. Ook de link voor de inlogpagina staat in deze mail. Bewaar de mail dus goed en voeg je inlogpagina toe aan je favorieten. Het Divi thema staat standaard geïnstalleerd. Wil je een ander thema gebruiken? Stuur me dan een e-mail. Wil je een kant-en-klare website zoals deze? Stuur me dan een e-mail. Het eerst wat je gaat doen is de homepage aanmaken. Nadat je hebt ingelogd in je dashboard ga je naar Pagina’s –> Nieuwe Pagina. Geef de pagina de titel Home en klik op publiceren. Ga nu naar Instellingen –> Lezen. Kies daar voor ‘Een statische pagina’ en selecteer Home als de voorpagina. Klik op opslaan.

De boekenkast

Nadat je de Homepage hebt aangemaakt en hebt aangegeven dat je die pagina als Homepage wilt gebruiken, ga je nu de pagina bewerken. Ga via Pagina’s –> Home bewerken naar de pagina. Klik daar op de blauwe knop waarop staat ‘use Page Builder’. Dit is de Divi builder die je gaat gebruiken om je website te bouwen.

De Divi builder maakt gebruik van:

  • Sections – overkoepelend, te zien als een place-holder
  • Rows – vallen binnen sections. Je kunt onbeperkt rows in een sections zetten.
  • Modules – dit zijn de verschillende soorten Modules die je kan gebruiken, bijvoorbeeld een tekst, een slider, plaatje, call-to-action, testiomonial, en meer. Deze uitleg is bijvoorbeeld geschreven in een Tabs Module.

We maken het wat simpeler. Eigenlijk kan je het zo zien. Een Section is je boekenkast, een Row is een plank in die boekenkast en de Modules zijn de boeken die je op de planken zet.. Net als met een boekenkast kan je verschillende indelingen maken met behulp van de planken en de boeken. Is je boekenkast vol of wil je om andere redenen een nieuwe kast, dan maak je een nieuwe Section aan. In stap 3 gaan we de boekenkast inrichten.

De boekenkast inrichten

Er staat standaard één Section en één Row op je pagina. Deze gaan we aanpassen. Als eerst gaan we aangeven hoe we de Row willen indelen. Gebruik je 1 plank (volledige breedte), of ga je liever 2 of 3 planken gebruiken. Klik op Insert Column(s) en geef aan hoe je wilt dat de Row eruit komt te zien. Stel dat we voor drie Columns (de planken die samen de Row maken) hebben gekozen. Dan moeten we nu alleen nog de boeken erin zetten. Dit zijn de Modules. De Modules zijn in feite de zichtbare inhoud van je site, en de Rows en Sections bepalen hoe die inhoud wordt vormgegeven.

Klik op Insert Module(s) en kies welke Module je daar wilt weergeven. Je kan kiezen uit een plaatje, text, testimonial, blogberichten, contactformulier, portfolio, call-to-action, tabs en meer. We gaan in de eerste Module een tekst zetten door op Text te klikken. Je komt nu in de Text Module Settings terecht. Bij Content kun je je tekst toevoegen. Eigenlijk werkt dit ongeveer hetzelfde als Word. We gaan ervan uit dat dit geen problemen zal opleveren. Voeg je tekst toe en klik op Save. Je hebt nu de eerste Module toegevoegd.

Boeken plaatsen

Stel dat je ook nog een Call To Action wilt plaatsen (een opvallende gedeelte waarmee je de aandacht trekt) om je bezoekers te wijzen op een andere pagina op je site. Klik dan weer op Insert Module(s) en klik op Call To Action (CTA0. Je kunt de CTA een titel geven en de achtergrondkleur wijzigen. Geef bij Button URL op waarvan je wilt dat mensen erop klikken en geef tot slot de tekst op die op de Button moet verschijnen, bijvoorbeeld: Klik hier.

Klik weer op Save om het scherm te sluiten. Als laatste Module gaan we een plaatje toevoegen. Voeg een Module toe en klik op Image. Geef de URL van je plaatje op of upload er een van je computer door op Upload an image te klikken. Als je nog wilt dat het plaatje klikbaar is en naar een pagina moet linken, geef dan je gewenste Link URL op. Klik weer op save.

Je hebt nu een plank van je boekenkast ingedeeld met Rows en Modules. Klik op Publiceren om de pagina op te slaan en bekijk hem via de bovenstaande grijze balk waarin staat Pagina bekijken.

Zorg dat je boeken en planken recht staan

Goed bezig! Je hebt zojuist je eerste website opgezet. Zo simpel is het  :-). Ga wat spelen met de Sections, Rows en Modules om het gewenste design toe te passen. Kom je ergens niet uit, stuur me dan een mail of voeg me toe op skype: chris.minecraftfans.nl.

Voor de grafische weergave van de site is het meestal verstandig om gebruik te maken van meerdere Secties en Rows, en niet al teveel Rows in één sectie te zetten. Stel dat je negen text modules wilt gaan gebruiken, in een 1/3 -1/3 – 1/3 indeling. Dan zul je sowieso 3 Rows moeten gebruiken. Het is namelijk niet verstandig om negen Modules op één Row te zetten, omdat ze zullen gaan schuiven. Als je bijvoorbeeld bij Module 1 een kortere tekst hebt dan bij Module 2 en 3, dan zal Module 4 (die onder 1 staat) naar boven schuiven om de ruimte op te vullen. Maar eigenlijk wil je natuurlijk dat alles netjes recht staat. Scroll maar eens naar onder, dan zie je acht Text Modules die in twee Rows staan. Zo blijft alles netjes recht staan. Als je de negen Modules in drie Rows hebt geplaatst, kun je het beste weer een nieuwe sectie aanmaken.

De basis van je website

Als je hier wat mee aan de gang gaat heb je snel genoeg door wat er allemaal mogelijk is. Op dezelfde manier kun je berichten maken, maar je kunt ook gewoon de Default editor gebruiken. Dan kun je net als in Word teksten schrijven en eventueel plaatjes of video’s invoegen, maar een geavanceerd design zoals je dat met de Divi Builder kan maken, zul je – zonder gedegen website kennis – niet zomaar voor elkaar krijgen. Dat is dus ook niet nodig, gelukkig :-).

Pagina’s en berichten zijn de basis van een WordPress website. Dit is de inhoud van je website. De delen die we nu gaan bespreken hebben betrekking op de weergave van deze inhoud.In stap 7 gaan we uitleggen wat statisch en dynamisch is, en in stap 8 hebben we het nog over categorieën, widgets, algemene instellingen, gebruikers en plugins. Dan weet je alles wat je moet weten om in no-time je website op te zetten.

Wat voor genre boeken ga jij in je boekenkast zetten?

Nu je weet hoe je Pagina’s en Berichten kan aanmaken gaan we door met andere instellingen van je website. Jij zult moeten gaan nadenken wat je op de website wilt gaan zetten, en hoe je dus website dus moet gaan indelen. Ga je bijvoorbeeld bloggen over tutorials voor bouwwerken in Minecraft of Minecraft in het algemeen? Dan is het misschien handig om meerdere categorieën aan te maken over bijvoorbeeld Redstone, Signlink, Plugins, Bukkit, Tekkit, enzovoorts. Vervolgens ga je berichten aanmaken en maak je ze onderdeel van een of meerdere categorieën. Als laatst ga je de categorieën zichtbaar maken door ze in een menu weer te geven. Over categorieën aanmaken en menu’s aanmaken lees je meer in de Text Modules hieronder (even naar beneden scrollen).

Misschien wil je juist je server gaan promoten. Dan kan het handig zijn om statische pagina’s aan te maken die je in een menu gaat weergeven. Bekijk bijvoorbeeld eens dit voorbeeld. In het menu zie je staan: Home, Attracties, Blog, Staff, Solliciteer en Contact. Deze fan maakt gebruik van statische pagina’s die hij weer geeft in het Hoofdmenu. Hij begint zijn homepage met een grote slider. (Dat is een Full Width Section –> Full Width Slider.) Op de Homepage heeft hij twee Call to Action’s, eentje voor zijn blog en eentje om sollicitanten te werven.

Om een mooie homepage zoals die in dit voorbeeld of zoals deze site te maken, zul je gebruik moeten maken van een statische Homepage. Dit stel je in door in je Dashboard naar Instellingen –> Lezen te gaan. Een pagina is altijd statisch en berichten zijn statisch. In stap 8 leggen we uit wat dat precies inhoudt. In het Hoofdmenu van het voorbeeld hierboven zie je 6 pagina’s, waarvan één dynamisch is. Weet jij welke dat is?

Statisch en dynamisch

Een gevorderde website gebruiker ziet dit direct, maar voor de beginner is een kleine uitleg handig. In het menu bij dit voorbeeld zie je in het Hoofdmenu vijf statische pagina’s en één dynamische pagina. Weet jij welke de dynamische pagina is? Het is de ‘Blog’ pagina. Dit is namelijk eigenlijk niet een pagina, maar een categorie. In deze categorie kunnen vervolgens berichten getoond worden die jij toevoegt. Misschien heb je wel een categorie met je favoriete skins zoals wij ook hebben, helemaal onderaan deze pagina. De berichten die je toevoegt aan deze categorie verschijnen in volgorde van datum op deze Blog Pagina (Categoriepagina). Dit betekent dus dat de visuele locatie van berichten verandert naarmate je meer berichten toevoegt, waardoor ze dynamisch worden genoemd. De URL blijft natuurlijk wel altijd hetzelfde. Pagina’s worden statisch genoemd, omdat ze altijd vanaf dezelfde locatie te zien zijn, ze veranderen niet naarmate je meer pagina’s toevoegt maar alleen als jij ze handmatig verandert.

Daarom geldt: Pagina’s zijn statisch, berichten zijn dynamisch

Denk na over hoe je website eruit moet komen te zien. Ga je gebruik maken van statische pagina’s omdat je content hebt die hetzelfde blijft (bijvoorbeeld een contactpagina, staffpagina, sollicitatiepagina, enzovoorts)? Of ga je bloggen over je favoriete skins, tutorials of je avonturen in Minecraft? In dat geval kun je beter categorieën aanmaken en daarin berichten plaatsen. Hier hangt dus ook van af of je een statische Homepage zal maken, of toch liever een dynamische (Dashboard –> Instellingen –> Lezen)?  Om een mooie homepage zoals deze te maken zul je een statische pagina moeten gebruiken.

Je boekenkast is vol, Nu nog de kamer inrichten waar de boekenkast in staat!

Je weet nu hoe je een pagina en een bericht van een website kan aanmaken hoe je de Divi Builder gebruikt. Het moeilijkste deel zit erop! We gaan nu alleen nog kijken hoe we de menu’s en categorieën kunnen aanmaken, hoe wat algemene instellingen kunnen veranderen en als laatste wat widgets zijn en hoe we die kunnen toevoegen.

Menu aanmaken

Als je een pagina hebt aangemaakt verschijnt die automatisch in het menu daarboven. Wat je dan ziet staan is de titel van de pagina. Eigenlijk is dat niet hoe je het wilt, want als een titel van de pagina heel lang is staat dat niet zo mooi in het menu. Bovendien wil je misschien wel een andere volgorde van de pagina’s of submenu’s aanmaken, dus zul je het menu moeten aanpassen. Ga in je Dashboard naar Weergave –> Menu’s. Type naast Menunaam een naam voor je nieuwe Menu en selecteer onder Pagina’s welke pagina’s je wilt toevoegen. Vink ze aan en klik op Aan Menu Toevoegen. Vervolgens kun je ze in een volgorde plaatsen, of submenu’s aanmaken. Je kan ook een categorie of een link toevoegen, of zelfs een tag of een project. Voeg toe wat er in je menu moet staan, zet ze in de goede volgorde klik op Menu opslaan. Als laatste moet je nu aangeven dat je dit menu wilt gebruiken als hoofdmenu. Dat doe je door onderaan Primary Menu aan te vinken en nogmaals te klikken op Menu opslaan.

Je menu verschijnt nu op je website. Je hebt in het Divi thema beschikking over één hoofdmenu, maar je kan wel meer menu’s aanmaken. Bijvoorbeeld om een extra menu te tonen als widget op een dynamische pagina. Jeetje ,dat klinkt ineens ingewikkeld! Wees gerust, dat is het niet :-).

Widgets en categorieën

Een widget wordt alleen getoond op een dynamische pagina. Het is eigenlijk een extra module die je in de rechterzijbalk kan plaatsen. Omdat een pagina (in dit thema) altijd wordt getoond over de volledige breedte, dus op het volledige scherm, kun je daar geen zijbalk en dus geen widgets gebruiken. Stel dat je een blogpagina hebt met je laatste berichten. Daar kun je dan widgets tonen zoals je op deze pagina ziet. Om een widget in te stellen ga je in je Dashboard naar Weergave –> Widgets. Sleep simpelweg de gewenste widget naar de zijbalk en volg de widgetinstellingen. Als je zover bent gekomen, dan vogel je dit ook wel uit. Categorieën kun je aanmaken door naar Berichten –> Categorieën te gaan. Merk op dat deze optie onder Berichten valt. Dit is omdat categorieën en berichten met elkaar zijn verbonden. Berichten worden weergegeven in categorieën, pagina’s vallen nooit onder een categorie.

Bijna klaar!

Als laatste gaan we nog wat algemene instellingen bekijken. Verander bijvoorbeeld de naam en titel van je Website door in je dashboard naar Instellingen –> Algemeen te gaan. Bij Instellingen –> Lezen bepaal je of je een statische of een dynamische Homepage gebruikt. De rest van de instellingen heb je eigenlijk niet nodig, maar neem gerust een kijkje en draai aan wat knoppen.

Ik wens je heel veel succes met het opzetten van je gratis Minecraft website! Neem gerust contact met me op via e-mail of skype: chris.minecraftfans.nl

Thema en design aanpassen

Op dit moment heb je de beschikking over het Divi thema. Dit is een veelomvattend thema waarmee je heel veel kan. Je kan echter ook per mail een verzoek indienen om een ander thema te laten installeren zodat je die kan gebruiken.

Thema instellingen aanpassen

Het Divi thema maakt gebruik van epanel. Hiermee heb je beschikking over meerdere instellingen, waarvan je de meeste niet nodig zal hebben. Pas bijvoorbeeld je logo aan, of de manier waarop je berichten worden weergegeven.

Achtergrond en header aanpassen

Je achtergrond instellen gaat via Weergave en dan ‘Achtergrond’. Een header kan je bij Divi niet instellen, maar zou anders ook via Weergave te bereiken zijn. Je kan wel een logo instellen.

Algemene instellingen

Je kunt ook de naam of titel van je website nog aanpassen. Dit doe je door in je dashboard naar ‘Instellingen’ te gaan en dan te klikken op ‘Algemeen’. Je kunt ook aangeven of je homepagina een statische pagina moet weergeven, of liever je laatste berichten. Dit doe je door bij Instellingen op ‘Lezen’ te klikken.

Pagina’s toevoegen

Ga weer naar je dashboard en klik op ‘Pagina’s’. Klik nu op ‘Nieuwe pagina’, dan wordt je meegenomen naar een scherm waar je een pagina kan publiceren. Geef je pagina een titel en voer wat tekst in. Voeg eventueel wat plaatjes toe en druk op ‘Publiceren’. Je pagina is nu gepubliceerd en zichtbaar op je site.

Berichten toevoegen

Dit werkt hetzelfde als een pagina toevoegen. Ga naar je dashboard, navigeer naar ‘Berichten’ en klik op ‘Nieuw bericht’. Zodra je het bericht hebt gepubliceerd is het zichtbaar. Eventueel kun je verschillende categorieën maken voor je berichten. Bijvoorbeeld een categorie Nieuws, Interesses, of iets anders. Om een bericht in een bepaalde categorie te plaatsen, vink je je rechts de juiste categorie aan.

Categorieën toevoegen

Ga in je dashboard naar ‘Berichten’ en klik op ‘Categorieën. Maak hier een nieuwe categorie aan. Zodra je op toevoegen hebt gedrukt is je categorie gepubliceerd.

Gebruikers toevoegen

Je kunt ook andere gebruikers aan je blog toevoegen, bijvoorbeeld als je wilt dat iemand je helpt of als je de blog samen met iemand onderhoudt. Dat doe je door in je dashboard naar ‘Gebruikers’ te gaan. Daar kun je simpel een andere gebruiker toevoegen door een e-mailadres op te geven.

Menu’s toevoegen en aanpassen

In je site wordt automatisch een menu aangemaakt, maar misschien wil je wel een ander menu gebruiken. Dat kan. Ga in je dashboard naar ‘Weergave’ en klik vervolgens op ‘Menu’s.

Je komt nu in een scherm waar je zelf een menu kan aanmaken en pagina’s, berichten, categorieën of andere URL’s aan je menu kan toevoegen. Zo bepaal je zelf welke items je in je menu laat zien.

Andere vragen?

Als je ergens niet uitkomt of je hebt een andere vraag, stuur me gerust een mailtje. Ik kijk dan wat er mis gaat en of ik iets voor je kan doen. Ik help je graag! Voeg me toe op skype: chris.minecraftfans of stuur een e-mail.

Stuur een e-mail

Voorbeelden

Deze Minecraft Fan heeft onze gratis webruimte gebruikt om een site te maken waarmee hij zijn server kan promoten. Goed idee!

Bekijk een voorbeeld

Solliciteer als bouwer!

Gebruik je gratis website op MinecraftFans.nl om bijvoorbeeld om bouwers te werven om je te helpen bouwen op je server!

Bekijk voorbeeld formulier

Dat was het! Ga snel aan de gang met je eigen Minecraft Website.

Als je ergens niet uitkomt. Laat het ons dan weten! Hieronder staan nog wat willekeurige modules die je met het grootste gemak ook zelf kan gebruiken en kan aanpassen.

De Xpress is alleen voor echte waaghalzen!

Bekijk onze attracties

Dit is een testimonial. Misschien heb je wel een dienst die je wilt aanbieden en wil je hier een positieve reactie van iemand laten zien.

Chris Minecraftfans

Dit formulier werkt. Stuur me gerust een e-mail.

12 + 1 =