«

»

Nov 18

Een subdomein doorverwijzen naar je Minecraft server IP-adres

Als je zelf een website en een eigen Minecraft server hebt, dan is het goed mogelijk dat je graag een subdomein wilt installeren en deze wilt doorverwijzen naar je Minecraft server IP-adres. Dan hoeven je bezoekers niet langer een heel IP-adres te onthouden en in te toetsen, zoals 194.456.232:345667. In plaats daarvan hoeven ze alleen nog maar play.jouwdomein.nl in te toetsen, of server.jouwdomein.nl, en worden ze automatisch doorverwezen naar het juiste server IP.

Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel wordt je helder uitgelegd hoe je een subdomein moet doorverwijzen naar een Minecraft server IP. Als je er met het onderstaande stappenplan nog niet uitkomt, dan zie je onderaan deze pagina ook nog twee filmpjes, eentje voor DirectAdmin en eentje voor Cpanel.subdomein doorverwijzen naar minecraft server ip

We gaan er bij het onderstaande stappenplan van uit dat je het volgende subdomein wilt doorverwijzen: ‘server.jouwdomein.nl’, en dat je gebruikt maakt van DirectAdmin (in Cpanel is de procedure hetzelfde, maar kunnen de stappen verschillen. Voor een visuele uitleg van een subdomein doorverwijzen met Cpanel, zie het filmpje onderaan.)

Stappenplan subdomein doorverwijzen naar Minecraft server IP

  1. Log in op je DirectAdmin of Cpanel met de gegevens die je van je hostingprovider hebt gekregen.
  2. Creëer het gewenste subdomein via Subdomain management (server.jouwdomein.nl)
  3. Ga naar DNS management. Als je deze optie niet kan vinden dan moet je die eerst aanzetten. Neem hiervoor contact op met je hostingprovider.
  4. Voeg een A-record toe, dit doe je als volgt: Voer links ‘server’ in voer rechts je server IP-adres zonder poort in. Klik op ‘Add’. Je A-record is nu toegevoegd aan je DNS.
  5. Nu moet je nog een SRV-record toevoegen, zodat je een poort voor het IP-adres kan aanwijzen, dit doe je als volgt:
    Voer links in ‘_minecraft._tcp.play’  en rechts ‘1 1 jouw_poort server’ (bijvoorbeeld ‘1 1 25662 server’). Klik weer op ‘Add’
  6. Je bent klaar! Simpel toch? Het kan even duren voordat alle veranderingen effect hebben. Hooguit een uurtje, maar waarschijnlijk veel sneller.

Hieronder vind je nog 2 filmpjes voor een visuele uitleg. Of klik hier voor een verrassing?

Subdomein doorverwijzen naar Minecraft server met Direct admin

Subdomein doorverwijzen naar Minecraft server met Cpanel

Bekijk ook servers, skins, cheats, crafting en nieuws. Of schrijf mee op deze site.

Share Button