«

»

Sep 02

Handleiding Minecraft skin veranderen

Een speler kan alleen zijn skin aanpassen als hij of zij Minecraft gekocht heeft. Tuurlijk, je kan online skins maken zonder het spel te kopen, maar om ze te gebruiken dien je een officieel account te hebben.

Probeer ook eens onze Minecraft Skin Editor!

Het uploaden van je skin naar de Minecraft server gaat als volgt

Login op Minecraft.net met je gebruikersnaam of e-mail. Ga vervolgens naar je profielpagina en upload daar een geschikt .png bestand. Dit bestand vervangt dan je huidige skin. Zo simpel is het!

Skin veranderen op de Xbox 360

Op dit moment zijn er 8 standaard skins die allemaal Steve’s gezicht hebben, maar een ander outfit hebben. Je kunt je SKin aanpassen door naar ‘Change Skin’ te gaan en dan naar ‘Help & Options’. Je kunt op de  Xbox transparante skins gebruiken, omdat je niet je eigen skins kunt maken in de Minecraft Xbox versie. Dit voorkomt dat spelers volledig transparant kunnen zijn en zo op andere spelers kunnen ‘jagen’.

Custom skins maken

Een custom Minecraft skin is een leuke manier om je avatar te personaliseren en je te onderscheiden ten opzichte van andere spelers. Het is eigenlijk een soort van identiteit, vooral als je online gaat. Er zijn verschillende Minecraft skin editors die je kunt gebruiken, of je kunt de char.png file aanpassen met een bewerker zoals Paint of Photoshop. Let er dan wel op dat je de oorspronkelijke dimensies van de afbeelding behoudt en maak de achtergrond van de skin (de ongebruikte pixels) volledig transparant.

Als je dit gedaan hebt ga je naar Minecraft.net en upload je de nieuwe skin (zie hierboven voor uitleg). Na enkele seconden zou je skin zichtbaar moeten zijn. Als je offline speelt, krijg je je skins niet te zien.

Heb je zelf een vette skin gemaakt? Post hem op ons forum!

Bekijk ook maps, servers, cheats, crafting en nieuws. Of schrijf mee op deze site.

Share Button