↑ Terug naar Facebook moderator

Richtlijnen voor Facebook moderators

Als je een moderator op Facebook voor ons wordt, dan ga je berichten sturen uit naam van MinecraftFans.nl. Omdat het belangrijk is dat je goede en leuke berichten plaatst, zonder spelfouten en met correct gebruik van bronnen, hebben we een aantal Facebook richtlijnen opgesteld. Het is belangrijk dat je je goed houdt aan deze richtlijnen!

Problemen, vragen en opmerkingen kun je melden via chris@minecraftfans.nl.

MinecraftFans.nl behoudt zich het recht voor om je zonder opgave van reden te verwijderen als Facebook Moderator, als blijkt dat je je niet aan de onderstaande regels hebt gehouden. Lees ze goed door en houd je eraan, dan is er niks aan de hand. Fouten maken is geen probleem. Sterker nog, hiervan word je alleen maar wijzer want we verwachten dat je ervan leert als we je erop wijzen (denk aan spelling, toon van schrijven, toevoegen van relevante bronnen, etc.). Blijf je echter in de fout gaan of maak je ernstige overtredingen (zoals schelden, ongevraagd posts of reacties verwijderen, etc.), dan word je verwijderd als moderator. Hiervan zul je bericht ontvangen. Je krijgt altijd de reden te horen voor een maatregel. Even goede vrienden.

We verwachten echter dat dit niet zal gebeuren en dat we een gezellige tijd zullen beleven! Hopelijk begrijp je dat het wel even gezegd moest worden.

Ben je langer in dienst als moderator, dan word je meer vertrouwen geschonken en zijn de onderstaande regels mogelijk niet meer op jou van toepassing. Dit is alleen het geval als je hierover van ons een e-mail hebt gehad.

Bedankt dat je voor ons wilt modereren! Je gaat akkoord met de volgende regels. (Deze regels staan, in zekere zin, in volgorde van belangrijkheid. 1 is het meest belangrijk, 9 is het minst belangrijk.)

 

  1. Ik ben 13 jaar of ouder. Als je jonger bent dan 13 kun je je niet aanmelden als moderator.
  2. Als je afspraken hebt met je ouders over gebruik van social media, moet je eerst vragen aan je ouders of zij het goed vinden dat je moderator wordt op Facebook.
  3. Ik zal me netjes gedragen. Dat houdt in: geen gescheld en mensen met respect behandelen. Je mag nooit iemand verwijderen van de Facebookpagina. Als je constateert dat iemand zich niet netjes gedraagt, laat dat dan weten aan Chris op Facebook of via de bovenstaande e-mail.
  4. Ik beloof gezellig, vriendelijk en behulpzaam te zijn. Jij bent het visitekaartje van de MinecraftFans.nl Facebookpagina. Zorg ervoor dat mensen zich welkom voelen en help ze daar waar nodig!
  5. Ik zal nooit zonder toestemming eerdere berichten verwijderen. Als Chris of een andere moderator op Facebook een bericht plaatst, zal ik dit nooit zonder toestemming verwijderen of aanpassen. Berichten van een ander worden gemodereerd door een ander. Als je vindt dat er iets mis is met een bericht, laat dat dan weten aan Chris.
  6. Ik zal nooit zonder toestemming reacties van anderen verwijderen. Voor het succes van de Facebookpagina is het natuurlijk belangrijk dat andere mensen op je berichten reageren. Dat betekent ook dat sommige mensen soms een reactie zullen plaatsen die je misschien minder leuk vindt. Dat hoort erbij! Dit soort reacties mag je niet verwijderen, tenzij ze grove taal bevatten of beledigend zijn. Zelfs dan overleg je dit eerst met Chris.
  7. Ik zal slechts 1 bericht per dag plaatsen. Er worden maximaal twee berichten per dag op de Facebook pagina gezet, het liefst altijd met minimaal 4 uur ertussen. Dat houdt in dat je, voordat je iets wilt posten, altijd eerst kijkt of er die dag al een post is geplaatst door een andere moderator, en hoelang dat geleden is. Een moderator is bevoegd om één bericht per dag te plaatsen. Als er die dag al twee berichten zijn geplaatst, kun je die dag dus geen berichten meer plaatsen! Let hier goed op, het is belangrijk dat er een regelmaat in de berichten zit en dat onze fans niet geïrriteerd raken door de vele berichten. (Bij belangrijk nieuws kun je contact opnemen met Chris).
  8. Ik zal altijd proberen een leuk plaatje of relevante video of webpagina te gebruiken voor mijn berichten. Plaatjes worden nou eenmaal sneller bekeken. Plaats altijd een relevant plaatje of een interessante link bij je post. Als dat een keer niet lukt is het geen ramp, maar probeer het wel altijd te doen.
  9. Voordat ik een post definitief op Facebook plaats lees ik altijd eerst goed of ik geen spelfouten heb gemaakt. Zorg dat je op een juiste manier gebruikt maakt van punctuatie (komma’s en punten, hoofdletters, etc.) en dat je zo min mogelijk spelfouten maakt. Fouten maken is geen probleem, maar verwacht wel dat je hierop gewezen zal worden. We verwachten dat je er dan van leert! Mocht blijken dat je in de fout blijft gaan, dan kan het zijn dat je, in overleg, een andere rol gaat vervullen of wordt verwijderd als moderator.

Veel succes en nogmaals enorm bedankt!

Klik hier eens?

Share Button